Bluetooth Tag koffer: Volg je koffer met een tracker!

Bluetooth tracker tag koffer volgen

Weet je niet welke GPS tracker je moet kopen? Maak de gratis GPS tracker Keuzehulp. Beantwoord 6 vragen en krijg direct, gratis, een persoonlijke aanbeveling!


Jaarlijks raken er wereldwijd bijna 40 miljoen koffers en bagage (tijdelijk) verloren op luchthavens. De grootste boosdoeners zijn vluchten met een transfer (overstap). Bij sommige luchtvaartmaatschappijen maak je nog aanspraak op een vergoeding, maar dit weegt eigenlijk niet op tegen de nadelen van je koffer kwijt zijn op vakantie. Het erge is dat er ook koffers en bagage volledig kwijtraken. De luchtvaartmaatschappij weet dan niet meer waar de koffer is. Deze komt vaak ook niet meer terug. Veel mensen kiezen er dan ook voor om een goedkope Bluetooth tag in de koffer te stoppen. Dankzij deze Bluetooth tracker kun je altijd jouw koffer volgen. In dit artikel lees je meer over de Bluetooth tag, hoe dit werkt en wat de beste Bluetooth trackers zijn voor in de koffer en bagage.

Wat is een Bluetooth tag?

Een Bluetooth tag is een klein apparaatje die je in of aan iets kan bevestigen waarmee je het kan tracken. Deze tag wordt gebruikt om voorwerpen, zoals de sleutelbos, portemonnee en koffer, maar ook aan de halsband van een hond of kat. De meeste mensen kiezen er echter voor om een Bluetooth tag aan een voorwerp te bevestigen.

Wist je dat: Een Bluetooth Tag wordt ook wel een Bluetooth tracking tag, tracking tag of Bluetooth tracker genoemd. Een enkele keer noemt men het ook wel een GPS-tracker of GPS-tag, maar dit is onjuist. Er wordt geen gebruik gemaakt van een GPS-signaal.

Twee soorten Bluetooth trackers

Er zijn globaal gezien twee soorten tags.

  1. Een bluetooth tag die je binnen een straal van tientallen meters kan lokaliseren
  2. Een tag die ook buiten deze straal vindbaar is, omdat er gebruik wordt gemaakt van een netwerk van telefoons van hetzelfde merk of met een bepaalde app.

De tweede categorie is natuurlijk het beste voor koffers en bagage.

Voorbeelden van tags die geschikt zijn

Er zijn vier bluetooth tags die wij erg geschikt vinden voor in de koffer. Deze maken gebruik van Bluetooth van je telefoon, waardoor je het voorwerp terug kan vinden als je binnen een bepaalde straal bent. Daarnaast maken ze ook gebruik van het eigen netwerk van telefoons en apps om spullen terug te vinden. In de volgende alinea lees je hier meer over. Hieronder zie je onze favoriete bluetooth tags voor in de koffer van dit moment.

Hoe werkt dat? Een eigen netwerk om spullen terug te vinden?

Oké. Dit is misschien voor de meeste mensen het lastigste aan een Bluetooth tracker. De bovenstaande trackers voor in de koffer hebben twee functies:

  1. Contact maken met de gekoppelde smartphone via Bluetooth als deze binnen bereik is
  2. Contact maken met smartphones van andere mensen om een locatie te krijgen

Het eerste punt is vrij logisch. Dit doen we ook als we bijvoorbeeld een Bluetooth koptelefoon koppelen aan een telefoon. De koptelefoon maakt dan verbinding met de telefoon. Je kan dan muziek luisteren. Loop je met de koptelefoon uit het bereik van de telefoon, dan verbreekt de verbinding. Dit is ook hoe een koffer tracker werkt. Zodra de actieve verbinding wordt verbroken, gaat het apparaatje op zoek naar een alternatieve manier om een locatie te kunnen bepalen

Hoe vinden de trackers in de koffer een locatie?

Wij zijn fan van drie soorten tags: Tile Pro, AirTag en SmartTag. Zij pakken het allemaal soortgelijk, maar toch net wat anders aan. Om een locatie wereldwijd te kunnen bepalen als de koffer niet binnen bereik is, geef je in de bijbehorende app aan dat de tag “lost”, oftewel verloren is. Je geeft de tag nu de opdracht om een locatie te zoeken. Dit gebeurt op een anonieme en automatische manier met behulp van de telefoons van andere mensen die ook dezelfde app of hetzelfde merk hebben (en hier toestemming voor hebben gegeven). Aan de hand hiervan wordt een locatie bepaalt en naar jou doorgestuurd. Zo ben je altijd op de hoogte waar de koffer is. Zegt de luchthaven dat de koffer zoek is? Dan weet jij waar de koffer is!

Banner Beste GPS tracker 2023 bij bol.com

Plaats een reactie