Niet gevolgd willen worden: Een GPS blocker kopen

GPS block faraday bag bug detector

Weet je niet welke GPS tracker je moet kopen? Maak de gratis GPS tracker Keuzehulp. Beantwoord 6 vragen en krijg direct, gratis, een persoonlijke aanbeveling!


Hoewel deze website volledig in teken staat van het volgen van mensen, dieren en bezittingen met een GPS-tracker, kan het zijn dat je dit juist niet wilt. Heb je het gevoel dat iemand je volgt met GPS-apparatuur? Dat iemand je in de gaten houdt via de GPS van je horloge, telefoon of met een verbogen GPS-tracker? Dan kun je een simpele GPS blocker kopen. Dit is een handig apparaat dat het GPS signaal van apparatuur, zoals jouw auto of een tracker kan blokkeren. Er zijn twee soorten blockers die dit doen. Hieronder bekijken we hoe dit werkt en welke GPS signaalblokkering je kan kopen.

Wat is een GPS-signaalblokkering?

Een GPS signaalblokkering is een apparaat dat het GPS signaal kan blokkeren of verstoren. Dit wordt vooral gebruikt voor mensen die niet gevolgd willen worden. Denk hierbij aan politici, bekende mensen en criminelen. Voor consumenten wordt er weinig gebruik gemaakt van dit soort apparaten. Het gebeurt echter toch vaak genoeg dat iemand een kleine GPS tracker bij een ander persoon plaatst. Vaak gebeurt dit in een auto, omdat er hier enorm veel plek is om een tracker te stoppen. Een GPS block, blocker, verstoorder of jammer kan je dan gebruiken om het signaal te verstoren, zodat je niet gevolgd wordt.

Voorbeelden in de winkel:

Hieronder zie je twee voorbeelden van Auto GPS blokkeerders. Toch adviseren we je om één alinea verder te lezen. Hier zie je tips om een verborgen GPS tracker te vinden. Vaak is het helemaal niet nodig om geld uit te geven aan een blocker.

Hoe kom ik er achter als iemand een GPS tracker bij mij heeft geplaatst?

Ben je bang dat iemand een GPS tracker heeft geplaatst in bijvoorbeeld jouw auto? Denk je dat iemand jou wilt volgen en hier een GPS tag of tracker voor gebruikt? Dan is het handig om dit meteen te overleggen met de politie of andere instantie. Als jij het vermoeden al hebt, dan moet hier een reden voor zijn. Overleg deze reden met de juiste instanties! Wil je zelf daarnaast op onderzoek uit, doe dan in ieder geval het volgende:

  • Pak een zaklamp en controleer de auto aan de buitenkant. Bekijk onder de spiegels, wielen en de onderste randen van de auto. Een tracker is een klein kastje dat je meestal prima kan herkennen, omdat het niet thuishoort op de plek waar het zit bevestigd. Onder de auto kan je kijken met een spiegel of bij de garage.
  • Maak de auto leeg van binnen en ga op zoek naar een GPS tracker. Ook al is het vaak klein, je herkent het vaak wel. Het is meestal een klein zwart apparaatje, zowel rond als vierkant komt het voor.
  • Schakel hulp in van jouw garage om de onderkant te onderzoeken
GPS block
Niet gevolgd willen worden: Een GPS blocker kopen 2

Alternatief 1: bug detector

Schaf een bug detector aan en controleer op een GPS signaal of apparatuur dat niet thuishoort op die plek. Hieronder zie je enkele voorbeelden.

Alternatief 2: Faraday tas

Een Faraday tas blokkeert alle signalen, dus ook een GPS signaal. Je kan hier een telefoon of horloge in doen. Het apparaat kan dan niet opgepikt worden door iemand die dit trackt. Hieronder zie je een aantal voorbeelden.

Banner Beste GPS tracker 2023 bij bol.com

Plaats een reactie