GPS tracker personen

GPS tracker voor personen.


Voor wie zoek je een GPS tracker?


Over trackers voor mensen

Wij zijn zelf niet altijd fan van GPS trackers voor personen. Het is niet altijd nodig om van iemand te weten waar de persoon is. Soms is het echter wel handig. Denk aan kinderen die weglopen of aan ouderen met dementie. Een GPS tracker kan je dan in hun tas stoppen of in de jaszak. Doe dit altijd wel in overleg met de persoon, arts of verantwoordelijke.

De beste trackers voor personen

Hieronder zie je mijn vier favoriete trackers van dit moment.

Alle GPS trackers geschikt voor personen: de reviews

Hieronder zie je van alle geschikte trackers voor personen een review.

GPS locatie van een persoon

We raden in deze categorie eigenlijk altijd een GPS tracker aan en niet een Bluetooth tag. Je kan meerdere redenen hebben om altijd de locatie van een persoon te willen weten. Er zijn ook veel redenen te bedenken waarom je dit vooral niet wilt weten. Er zijn twee kampen als het gaat om tracken van mensen. De ene persoon vindt het een veilig en vertrouwd gevoel als het bijvoorbeeld om hun kind gaat. Andere mensen vinden dat kinderen zelf de wereld moeten ontdekken, zonder dat er altijd iemand meekijkt. Wij zitten ergens tussenin. We kunnen best begrijpen dat in sommige situaties het handig is om de locatie van een persoon te weten.

Voorbeelden van personen GPS

Een aantal van deze situaties kunnen zijn:

  • Een kind dat voor het eerst alleen naar school fietst
  • Een ouder persoon met een ziektebeeld waarbij verwarring optreedt
  • Iemand met een vorm van dementie
  • Kinderen die voor het eerst alleen gaan spelen op straat

Tip: Overleg het altijd met het kind of de persoon zelf. Is dit niet mogelijk? Overleg dit dan met de zorgverlener, arts of instelling waar de persoon verblijft.