GPS tracker senioren ouderen bejaarde dementie

GPS tracker voor senioren en ouderen.


Wat heeft jouw voorkeur?


Over trackers voor senioren

In sommige gevallen raken senioren, ouderen en bejaarde mensen de weg kwijt buiten. Dit is ook een verschijnsel dat optreedt bij diverse ziektebeelden, zoals dementie en altzheimer, een vorm van dementie. Ook bij diverse medicatie treedt dit verschijnsel op. Een GPS tracker in de vorm van een horloge of tracker in de tas of jas kan helpen om altijd een nauwkeurige locatie te bepalen van deze persoon. Doe dit altijd wel in overleg met de persoon zelf en/of de verpleegkundige / arts.

De GPS trackers ouderen op een rij

Alle GPS trackers voor ouderen.

Alle reviews voor GPS trackers ouderen

Wij hebben meerdere reviews geschreven van trackers die geschikt zijn voor senioren. Hieronder zie je een overzicht van deze reviews.

GPS voor ouderen

Er zijn veel redenen te bedenken waarom je een GPS tracker of Bluetooth tag wilt geven aan een ouder persoon. Als wij het hebben over een GPS horloge met volgsysteem voor senioren, dan worden we wel eens gek aangekeken. Onterecht. In veel situaties kan het een geweldige oplossing zijn voor een groot probleem. Bij verschillende vormen van dementie bijvoorbeeld. Of bij medicatie en ziektebeelden waarbij verwarring op kan treden. Een simpel GPS horloge of GPS tracker kan een veilig gevoel geven. Je weet altijd waar de persoon is.

Tip: Overleg het altijd met de persoon zelf. Is dat niet (goed) mogelijk? Overleg het dan met de verzorgende, arts, deskundige etc.

GPS oudere dementie bejaarde senior horloge volgen tracken

Horloge vs tracker voor senioren

Je hebt in principe twee vormen van trackers die goed geschikt zijn voor ouderen. Dit zijn:

  • Horloge voor senioren, zoals dit populaire model. Het horloge heeft de persoon altijd om zijn of haar pols en zit niet in de weg. Je kan het, naast de GPS functies, ook gebruiken als normaal horloge.
  • Losse GPS-tracker: Deze kan je in bijvoorbeeld de jaszak, broekzak of tas doen. De tracker geeft de locatie door aan de gekoppelde smartphone. Vaak iets goedkoper, te koop zonder en met abonnement. Nadeel is wel dat deze snel kwijtraakt of dat de persoon de tracker vergeet mee te nemen.