Samsung SmartTag: aanbiedingen, informatie en onze eerlijke mening

Samsung SmartTag review

Weet je niet welke GPS tracker je moet kopen? Maak de gratis GPS tracker Keuzehulp. Beantwoord 6 vragen en krijg direct, gratis, een persoonlijke aanbeveling!


Ben je op zoek naar een betrouwbare en nauwkeurige tracker voor je Android-apparaat? Dan is de Samsung SmartTag wellicht de perfecte keuze voor jou. Deze compacte tracker heeft een luide ingebouwde speaker (neem dit maar van mij aan?), de mogelijkheid om je telefoon te vinden en toegang tot het gehele Galaxy-netwerk voor het lokaliseren van je spullen. Hoewel je een aparte sleutelhanger moet aanschaffen om het aan je sleutelbos te bevestigen, is de veelzijdigheid en efficiëntie van de SmartTag ongeëvenaard. Lees verder voor een diepgaande review van dit product.

Over de Samsung SmartTag

De Samsung SmartTag is een compacte tracker, die net als de Apple AirTag, gebruik maakt van een CR2032 batterij. Deze moet je eens in het jaar zelf vervangen. Met de afmetingen van 4 x 4 x 1 cm, is het een zeer kleine tracker. Vandaar dat deze erg handig is om bijvoorbeeld aan de sleutelbos te hangen, aan de halsband van een kat te doen of in de koffer te stoppen. Je kan met de app op je Galaxy/Android/Samsung telefoon altijd de locatie van de tag bekijken. Kortom: Met een Samsung SmartTag kun je jouw bezittingen in de gaten houden. De tracker is verder waterbestendig en heeft één knop. Met een druk op de knop kun je jouw telefoon terugvinden. Grappig dus dat de SmartTag twee kanten op werkt!

In een video bekijken

In de onderstaande video zie je goed hoe je de SmartTag kan koppelen aan een toestel. Je ziet dat dit erg eenvoudig is en dat je goed wordt begeleidt door de app.

SmartTag aanbiedingen en beste deals

In de onderstaande tabel zie je de beste prijzen en aanbiedingen van de SmartTag van dit moment. Normaal gesproken staat de beste prijs altijd bovenaan, maar in dit geval niet altijd. Het kan namelijk zo zijn dat een bundel met twee (duo pack), drie of meerdere SmartTags tegelijk koopt. Vaak ontvang je dan al een mooie korting.

Hoe werkt de tracker?

Eigenlijk is het heel erg simpel.

 1. Wil je iets in de gaten houden, zoals een sleutelbos of een koffer? Plaats de Samsung SmartTag dan in de koffer of aan een sleutelhanger aan de sleutelbos.
 2. Koppel de tag aan de telefoon, zoals je in de bovenstaande video goed kan zien.
 3. Ben je de spullen waar de tag in- of aan zit kwijt? Open de app en zoek een locatie!

Een alternatief: De AirTag vs. de SmarTag

Als je op zoek bent naar een betrouwbare manier om je waardevolle spullen te volgen, zijn zowel de Apple AirTag als de Samsung Galaxy SmartTag+ uitstekende keuzes. Deze compacte, lichtgewicht Bluetooth-trackers hebben veel overeenkomsten, maar er zijn ook enkele belangrijke verschillen die je keuze kunnen beïnvloeden.

Wat ze gemeen hebben:

Zowel de AirTag als de SmartTag+ zijn klein, licht en gemakkelijk te bevestigen aan sleutels of in een tas te stoppen. Ze gebruiken beide Ultra-wideband (UWB) technologie om de trackers te detecteren en maken gebruik van een netwerk van andere apparaten om de locatie te bepalen als je persoonlijk buiten bereik van de tracker bent. Ze hebben beide een vervangbare CR2032 horlogebatterij die ongeveer een jaar meegaat en bieden beide anti-stalker bescherming.

Hoe ze verschillen:

Hoewel beide trackers veel gemeen hebben, zijn er enkele belangrijke verschillen. De AirTag is volledig waterdicht (IP67), terwijl de SmartTag+ alleen waterbestendig is (IP52). De SmartTag+ heeft een klein gat voor bevestiging, terwijl de AirTag glad is en geen bevestigingsmogelijkheid heeft, tenzij je een extra accessoire koopt.

Een ander belangrijk verschil is de manier waarop ze hun netwerk gebruiken. De AirTag maakt gebruik van het enorme aantal iPhones om de tag te lokaliseren, terwijl de SmartTag+ afhankelijk is van Samsung-telefoons voor zijn netwerk, wat betekent dat het minder effectief kan zijn in gebieden waar iPhones dominant zijn.

De SmartTag+ heeft een luider alarm dan de AirTag, wat handig kan zijn als je probeert een verloren item te vinden. Daarnaast is de AirTag goedkoper en heeft het een langere batterijduur dan de SmartTag+. De SmartTag+ heeft een knop die routines kan activeren als je geïnvesteerd bent in het SmartThings smart home platform, terwijl de AirTag geen dergelijke functie heeft.

Belangrijkste specificaties

Ik zal jullie niet vervelen met een lijst van alle specificaties. hieronder zie je de 10 specificaties die ik even kort toe wil lichten:

 1. Bluetooth (BLE 5.0): Met deze technologie kun je verbinding maken met je SmartTag binnen een bereik van 120 meter. Dat is bijna de lengte van een voetbalveld!
 2. Geïntegreerde sleutelringlus: Geen zorgen over hoe je de SmartTag aan je sleutels bevestigt. Er is al een lus voor je gemaakt.
 3. UWB/Ultra-wideband-ondersteuning (alleen SmartTag+): Dit is als een superkracht voor je SmartTag+. Het helpt je om je verloren items met nog meer precisie te vinden.
 4. Vervangbare CR2032-batterij: Geen zorgen over het opladen van je SmartTag. De batterij gaat tot 300 dagen mee voor de SmartTag en tot 165 dagen voor de SmartTag+.
 5. Afmetingen: De SmartTag is bijna vierkant met afmetingen van 39.1 x 39.1 x 10.4 mm, terwijl de SmartTag+ iets groter is met afmetingen van 40.9mm x 40.9mm x 9.9 mm.
 6. Gewicht: Met een gewicht van slechts 13 gram voor de SmartTag en 14 gram voor de SmartTag+, zul je nauwelijks merken dat ze er zijn.
 7. IP53 gecertificeerd: Dit betekent dat de tracker stof- en spatwaterbestendig is. Dus als je per ongeluk wat water morst, is er geen reden tot paniek.
 8. Onbekende SmartTag-detectie: Dit is een geweldige beveiligingsfunctie die je waarschuwt als er een onbekende SmartTag in je buurt is.
 9. Ingebouwde luidspreker: De SmartTag heeft een ingebouwde luidspreker die een geluid van ongeveer 100dB kan produceren. Dat is bijna zo luid als een motorfiets!
 10. Kleuren: De SmartTag is verkrijgbaar in vier kleuren: zwart, haver, mint en roze, terwijl de SmartTag+ verkrijgbaar is in zwart en denimblauw. Ik heb zelf vier zwarte versies in huis. O.a. voor aan de halsband van mijn hond.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Een aantal veelgestelde vragen met daarbij ons antwoord:

Welke app gebruik je?

Je gebruikt de SmartThings-app en SmartThings Find op een Samsung telefoon om de tracker te koppelen en informatie te bekijken.

Ik ben niet in de buurt van de SmartTag, kan ik de locatie zien?

Ja, dat kan! De tracker maakt gebruik van het grote netwerk van Samsung telefoons. Is er een Samsung apparaat in de buurt, dan maakt deze verbinding met dit toestel om een locatie aan jou door te geven. De locatie is alleen voor jou inzichtelijk en voor niemand anders.

Is de tag ook geschikt voor op een boot?

Nee, voor op een boot is het minder geschikt. Bij diefstal kan je dan niet vertrouwen op het Find Me netwerk.

Banner Beste GPS tracker 2023 bij bol.com

Plaats een reactie