Een kwijtgeraakte sleutelbos of portemonnee kan je hele dag verpesten, toch? Daarom ben ik zo blij dat ik de Apple AirTag heb mogen testen! Deze kleine GPS-tracker kan je redder in nood zijn, vooral als je al een iOS-apparaat hebt.
De AirTag kan je zien als een persoonlijke privédetective, altijd klaar om jouw verloren spullen op te sporen. En het apparaat is ook nog eens onwijs nauwkeurig! Alsof dat nog niet genoeg is, hoef je je geen zorgen te maken over het constant opladen ervan.
De batterij gaat een heel jaar mee en als de tijd daar is, kun je hem gewoon zelf vervangen. Het allerbeste? Dankzij het ‘Zoek mijn’-netwerk van Apple, kun je je verloren spullen zelfs van mijlenver terugvinden. Hieronder geef ik je mijn uitgebreide Apple AirTag review en lees je over de beste aanbiedingen in de winkel.
Over de Apple AirTag
De Apple AirTag is een draadloze tracker van klein formaat. Het is een waterbestendige tracker, die goed tegen regen kan. Je kan deze tracker zelfs kort onderdompelen. De ingebouwde batterij kan je zelf vervangen. Dit is nodig na ongeveer één jaar. Deze Apple tracker is erg geschikt voor kleine spullen en bezittingen, zoals de koffer en sleutelbos. Er zijn ook mensen die deze tracker gebruiken aan de halsband van een huisdier. Het voordeel is dat deze tracker altijd anoniem blijft. Je koppelt het apparaatje aan één telefoon. Anderen krijgen geen inzicht tot de gegevens. De nieuwe AirTag kan ook geluid afspelen. Je kan zelfs aan Siri vragen “Hey Siri, vind mijn sleutels”, als je de tag hebt bevestigd aan de sleutelbos.
In een video bekijken
In de onderstaande video zie je een goed voorbeeld van hoe je de tag kan gebruiken. Je ziet een voorbeeld dat iemand zijn sleutels is kwijtgeraakt. Je maakt goed kennis met diverse functies van de tag, de navigatie-functie, het geluid wat de tag kan afspelen en meer.
AirTag aanbiedingen
Hieronder zie je de beste deals en aanbiedingen van de Apple AirTag. Deze tracker is niet vaak in de aanbieding. Het is echter wel een investering waar je als Apple-gebruiker zeker geen spijt van gaat hebben. De mogelijkheden zijn echt eindeloos!
Wat kan je allemaal met een AirTag van Apple?
De mogelijkheden met deze handige tracker zijn eindeloos. Een aantal voorbeelden van dingen die je met de tag kan doen:
- Bevestigen aan de sleutelbos
- In de auto neerleggen, zodat je altijd weet waar de auto geparkeerd staat
- Aan de halsband van de hond of kat
- In een tas doen waar belangrijke spullen inzitten
- In de koffer doen, zodat je altijd weet waar deze is. Handig als deze zoek raakt op een luchthaven
- Onder de zadel van een fiets verstoppen, zodat je bij diefstal de locatie weet
Wist je dat: Als je de Apple AirTag kwijtraakt, je deze in Lost Modus (verloren) kan zetten. Je kan dan een bericht toevoegen, telefoonnummer en mailadres. De persoon die de tag vindt, en een Apple apparaat heeft, kan deze gegevens dan zien. Je leest er hier meer over.
Enkele specificaties uitgelicht
- Compact en handzaam: Met een diameter van 31,9 mm en een dikte van slechts 8 mm, past de AirTag gemakkelijk aan je sleutelbos of in je portemonnee.
- Geen zorgen over water en stof: Dankzij de IP67-classificatie kan deze kleine tracker tot 30 minuten en 1 meter diep onder water overleven. Dus als je je sleutels per ongeluk in een plas laat vallen, is er geen reden tot paniek.
- Altijd verbonden: Bluetooth-technologie zorgt voor nauwkeurige tracking in de buurt. En met de door Apple ontworpen U1-chip voor Ultra Wideband en ‘Nauwkeurig zoeken’, kun je je verloren items gemakkelijker vinden. Bovendien maakt NFC-tikken de Verloren-modus nog toegankelijker.
- Lange batterijduur: Een vervangbare CR2032-knoopcel voedt de AirTag, die tot een jaar meegaat. En maak je geen zorgen over het controleren van de batterijstatus – je iPhone laat je weten wanneer het tijd is voor een nieuwe.
- Bewegingsdetectie: Dankzij de ingebouwde versnellingsmeter kan de AirTag bewegingen en oriëntatie detecteren, wat de tracking nauwkeuriger maakt.
- Brede compatibiliteit: Of je nu een iPhone, iPod touch of iPad hebt, zolang het iOS 14.5 of hoger of iPadOS 14.5 of hoger draait, werkt het naadloos met de Apple AirTag.
- Bestand tegen extreme temperaturen: Of het nu ijzig koud of brandend heet is, de Apple AirTag kan functioneren bij temperaturen van -20 tot 60 °C.
- Vriendelijk voor het milieu: Niet alleen helpt de AirTag je bij het vinden van je spullen, maar het draagt ook bij aan de planeet. Het bevat 100% gerecycled tin in het soldeer op het moederbord, is vrij van kwik, broomhoudende vlamvertragers, PVC en beryllium.
Verschillen en overeenkomsten tussen de Apple AirTag en Samsung Galaxy SmartTag+
De Apple AirTag en Samsung Galaxy SmartTag+ zijn beide compacte, lichtgewicht Bluetooth-trackers ontworpen om je te helpen je waardevolle spullen te vinden. Ze hebben veel gemeen, maar er zijn ook enkele belangrijke verschillen.
Overeenkomsten:
- Beide apparaten zijn klein en licht, waardoor ze gemakkelijk aan sleutels kunnen worden bevestigd of in een tas kunnen worden gestopt.
- Ze gebruiken beide Ultra-wideband (UWB) technologie voor het detecteren van de trackers en maken gebruik van een netwerk van andere apparaten om de locatie te bepalen als je persoonlijk buiten bereik van de tracker bent.
- Ze hebben beide een vervangbare CR2032 horlogebatterij die ongeveer een jaar meegaat.
- Beide bieden anti-stalker bescherming.
Verschillen:
- De AirTag is volledig waterdicht (IP67), terwijl de SmartTag+ alleen waterbestendig is (IP52).
- De SmartTag+ heeft een klein gat voor bevestiging, terwijl de AirTag glad is en geen bevestigingsmogelijkheid heeft, tenzij je een extra accessoire koopt.
- De AirTag maakt gebruik van het enorme aantal iPhones om de tag te lokaliseren, terwijl de SmartTag+ afhankelijk is van Samsung-telefoons voor zijn netwerk, wat betekent dat het minder effectief kan zijn in gebieden waar iPhones dominant zijn.
- De SmartTag+ heeft een luider alarm dan de AirTag.
- De AirTag is goedkoper en heeft een langere batterijduur dan de SmartTag+.
- De SmartTag+ heeft een knop die routines kan activeren als je geïnvesteerd bent in het SmartThings smart home platform, terwijl de AirTag geen dergelijke functie heeft.
Veelgestelde vragen over de AirTag van Apple
Wij krijgen zeer regelmatig vragen over deze GPS-tracker. Hieronder zie je een aantal vragen met daarbij ons antwoord. Zelf ook een vraag? Neem dan gerust contact met ons op!
Wat is het bereik van de AirTag?
Als je zelf wilt verbinden met de AirTag en de locatie wilt bekijken, is het bereik tussen de 100 en 240 meter volgens Apple. Werkelijk ligt dit een stuk lager. Er zijn namelijk veel factoren die kunnen storen. De tracker maakt namelijk gebruik van een Bluetooth signaal. Ben je zelf niet in de buurt? Dan maak je gebruik van Zoek Mijn-Netwerk.
Moet ik de batterij snel vervangen?
Je kan de batterij zelf vervangen. Het gaat om een CR2032 knoopbatterij, die in de meeste supermarkten te verkrijgen is. De batterij gaat gemiddeld tot een jaar mee. De status van de batterij kan je altijd in de app bekijken.
Kan iedereen zomaar mijn AirTag zien?
Nee. Deze koppel je echt maar aan 1 apparaat. Aan de ene kant lastig als je de tag wilt delen met bijvoorbeeld familie en vrienden. Aan de andere kant wel weer een fijn idee dat niet iedereen de tag kan vinden.