GPS tracker koffer

GPS tracker of Bluetooth tag voor jouw koffer.


Wat heeft jouw voorkeur?


Mijn favoriete trackers voor in de koffer

Hieronder zie je mijn favoriete trackers van dit moment. Het is vooral belangrijk om te kijken aan wat voor telefoon je de tracker wilt gaan koppelen. Een Apple tag doet het niet op een Android telefoon en andersom.

Wist je dat: Volgens onderzoek verdwijnen er 1.4 miljoen koffers / bagage per jaar. Een deel daarvan tijdelijk, maar een groot deel permanent. Met een GPS tracker weet je altijd waar jouw koffer zich bevindt.

Alle reviews van trackers voor in de koffer

Het aanbod voor diverse gps trackers.

Hoe werkt een GPS tag of Bluetooth tag in de koffer?

In een koffer wordt er vrijwel altijd voor gekozen om een bluetooth tag te gebruiken. Dit is een klein en vooral erg goedkoop apparaatje. Binnen een straal van tientallen meters kan je de koffer altijd met je eigen telefoon terugvinden. Ben je verder weg? Dan geef je de tracker op als “lost”. Nu gaat de tracker op zoek naar een andere telefoon binnen het netwerk, bijvoorbeeld een iPhone (AirTag, Samsung telefoon (SmartTag) of iemand die de Tile app heeft geïnstalleerd (Tile). Er wordt anoniem en automatisch verbinding gemaakt met deze telefoon. De locatie van de tag wordt dan doorgegeven aan jouw telefoon. Dit gaat echt anoniem. Er worden geen gegevens van jou doorgegeven aan de telefoon van een ander. Je helpt elkaar een beetje!

Bagageband GPS tracker Bluetooth tag koffer
Als jouw bagage niet op de band ligt, weet jij tenminste waar de koffer wel is!

Een bluetooth tag of een GPS-tracker voor bagage?

Sommige mensen kiezen er voor om een GPS-tracker in de koffer te doen. Dit apparaat is wat duurder in aanschaf, maar je kan altijd wel zelf je koffer terugvinden. De GPS werkt namelijk vaak in geheel Europa of zelfs wereldwijd. Bekende voorbeelden hiervan zijn: Onntrack Portable en Nedsoft Loca. Je maakt dan verbinding met de bijbehorende app en ziet altijd nauwkeurig een locatie.

Welke tag in een koffer?

Er zijn veel spotgoedkope tags te vinden bij o.a. Amazon.nl en bol.com. Toch zouden we adviseren om in de koffer een tag te doen van een iets bekender merk. Deze hebben een groter netwerk, waardoor de kans groter is dat je jouw spullen ook terugvindt. Dit zijn de tags die met een tip-label zijn weergeven op deze pagina!.