Top 5 goedkope GPS trackers: mijn favoriet + advies

Goedkope GPS tracker

Weet je niet welke GPS tracker je moet kopen? Maak de gratis GPS tracker Keuzehulp. Beantwoord 6 vragen en krijg direct, gratis, een persoonlijke aanbeveling!


Ben je op zoek naar een GPS tracker, maar je vindt het topmodel uit onze top 10 GPS trackers wat te duur? Dan zit je hier goed. In deze lijst heb ik mijn topfavorieten op een rij gezet in de goedkopere prijsklasse. Dit zijn GPS trackers en bluetooth tags onder de 50 euro. De meeste trackers zijn zelfs veel goedkoper dan dat. Je levert misschien wel een klein beetje in op een aantal zaken, zoals bijvoorbeeld batterijduur, maar toch zijn dit allemaal trackers die ik van harte kan aanraden. Ik heb 90% ook uitgetest (1 tracker moet ik nog testen, maar ligt wel hier op onze redactie).

De volledige top 5 bekeken

Hieronder zie je de volledige top 5 van goedkope GPS trackers en bluetooth tags. Daaronder lees je per tracker wat extra informatie over wat het is en waarom ik de tracker zo geschikt vindt in deze klasse.

Apple AirTag

De Apple AirTag is een compact tracking-apparaat dat in 2021 door Apple is uitgegeven. Als je ooit moeite hebt gehad met het terugvinden van persoonlijke spullen zoals sleutels, portemonnees of tassen, dan biedt de AirTag de oplossing. Je kunt de locatie van verloren items eenvoudig traceren via de “Zoek mijn”-app op je iOS-apparaat. Het apparaatje gebruikt Bluetooth-technologie om zijn locatie te delen met nabijgelegen Apple-apparaten. Deze geven vervolgens, op een anonieme en versleutelde manier, de locatie door aan iCloud. Hierdoor kun je altijd de laatst bekende locatie van je spullen bekijken. En mocht je in de buurt zijn van je verloren item, dan kan de AirTag een geluid afspelen om je te helpen het sneller te vinden.

Tractive GPS (huisdieren)

De Tractive GPS is een tracker specifiek ontworpen voor huisdieren, waardoor je de locatie van je huisdier altijd en overal kunt volgen. Ik heb zelf twee honden, waarvan er één met aardig wat jachtinstinct. Ik ben zelf regelmatig bezorgd geweest over of de hond wel terugkomt. De Tractive GPS de perfecte oplossing. Het apparaatje kan je bevestigen aan de halsband van je huisdier. Dankzij de GPS-technologie wordt de locatie van de Tractive GPS bepaald. Via een mobiele app op je smartphone kun je vervolgens de exacte locatie van je huisdier zien. Sommige versies van Tractive bieden ook functies zoals een virtueel hek, waarbij je een melding ontvangt als je huisdier een vooraf ingesteld gebied verlaat. Dit stel je in de app in.

DoubleMM Tracker

De Double MM Bluetooth tracker helpt je om je waardevolle spullen, zoals koffers, fietsen of sleutelbossen, gemakkelijk terug te vinden. Door de tracker te verbinden met de ‘Find My Tag’ of ‘MM tracker’ apps via Bluetooth, kun je eenvoudig de locatie van je spullen bepalen. Mocht je ze dichtbij vermoeden, dan kan de tracker een geluidssignaal afgeven. Deze tracker onderscheidt zich door zijn langdurige batterijlevensduur (tot 365 dagen), waterdichte ontwerp en compacte formaat (33 x 45 mm). Een bijzondere functie is de ‘Crowd helping locating’, waarbij de locatie van een verloren item kan worden bijgehouden door willekeurige smartphones met Bluetooth in de buurt, waarbij de privacy volledig beschermd blijft. Terwijl de tracker uitstekend werkt voor objecten, is hij minder geschikt voor personen en niet bedoeld voor huisdieren.

TKMARS Mini GPS tracker

De TKMARS Mini GPS tracker is een gebruiksvriendelijk, compact volgsysteem voor je waardevolle eigendommen en voertuigen. Na een eenvoudige installatie met een 2G-simkaart biedt het real-time locatiebepaling zonder maandelijkse kosten. De tracker heeft functies zoals een Geo Fence alarm, trilalarm en een historische route van maximaal drie maanden. Met een app en online platform kun je direct de locatie op Google Maps zien en het apparaat opladen gaat erg makkelijk via een USB-kabel.

Samsung Galaxy SmartTag

Net als andere trackers, bevestig je de SmartTag eenvoudig aan objecten zoals sleutels, tassen of zelfs huisdieren. Via Bluetooth-technologie communiceert de tag met je Samsung Galaxy-apparaat. Als je een item kwijtraakt, kun je met de SmartThings Find-app op je smartphone de locatie van de tag traceren. Mocht de tag buiten het Bluetooth-bereik van je telefoon zijn, dan kan hij zijn locatie doorgeven via andere Galaxy-apparaten die zich in de buurt bevinden, waardoor je altijd een netwerk hebt om je verloren items terug te vinden. Bovendien kan de SmartTag een luid geluid afspelen, wat het zoeken vergemakkelijkt als je dichtbij bent.

Banner Beste GPS tracker 2023 bij bol.com

Plaats een reactie