GTS-LL302 GPS tracker: mijn mening en advies

GTS-LL302 GPS tracker

Weet je niet welke GPS tracker je moet kopen? Maak de gratis GPS tracker Keuzehulp. Beantwoord 6 vragen en krijg direct, gratis, een persoonlijke aanbeveling!


De diefstalcijfers van auto’s, zoals personenauto’s, bedrijfswagens (licht), bedrijfswagens zwaar en landbouwtrekkers zijn het afgelopen kwartaal weer zwaar toegenomen. In de categorie bedrijfswagens zwaar is dit zelfs een stijging van 129%. Een bizar percentage. Het terugvindpercentage is slechts 59%. Het wordt dus echt steeds belangrijker om je auto, boot of andere persoonlijke bezittingen te kunnen volgen. De GTS-LL302 tracker van GPStrackstore kan je hier erg goed bij helpen. In dit artikel bekijk ik de tracker, geef ik je alle informatie die je nodig hebt en sluit ik af met een duidelijke eindconclusie met voordelen en nadelen.

Wat is de GTS-LL302 GPS tracker?

Zoals in elke review geef ik je eerst wat extra informatie over het product zelf. De GTS-LL302 GPS Tracker is een volgsysteem ontworpen om de locatie van voertuigen en objecten nauwkeurig te bepalen en door te geven via een app. Deze tracker maakt gebruik van het 4G-netwerk en ondersteunt verschillende positioneringsmethoden, zoals GPS, BDS, LBS en WiFi. Hierdoor kan het een snelle en zeer nauwkeurige locatie geven van waar de tracker zich bevindt. Bovendien bevat de tracker sensoren voor licht, temperatuur en vochtigheid, en biedt het verschillende meldingen en werkmodi. Zo kun je zelf bepalen hoe vaak je een melding krijgt, waardoor je invloed uitoefent op de batterijduur van de GTS-LL302 GPS tracker.

Voorzien van drie indicatoren

De LL302 is voorzien van drie indicatoren in de vorm van lampjes bovenop. Binnenin zit een speciale lichtsensor

 • Mobiel Netwerk indicator: Dit lampje geeft de status van de mobiele netwerkverbinding aan. Je weet zo of de tracker succesvol verbonden is met een  mobiel netwerk. In het Engels: Cellular Indicator
 • GNSS indicator: GNSS staat voor Global Navigation Satellite System. Dit lampje geeft de status van de satellietverbinding van de tracker aan.
 • Stroom indicator: Dit is een lampje dat de stroomstatus van de tracker aangeeft. Het kan je laten weten of de tracker aan staat en of de batterij goed werkt. Het geeft ook aan wanneer de batterij bijna leeg is en opgeladen moet worden. In het Engels: Power Indicator
 • Lichtsensor: In de tracker zit een lichtsensor gebouwd. Als je de LL302-tracker hebt vastgemaakt met de sterke magneet / houder, herkent het apparaat als de lichtstraal doorbroken wordt. Je ontvangt dan een melding via de app.

De GTS-LL302 in drie modi instellen

Op de LL302 vinden we meerdere werkmodi, zoals Regular GPS mode, Tracking Mode en Power Saving Mode. Bij de Regular GPS modus staan de netwerkverbindingen altijd aan en uploadt de tracker gegevens in een vaste interval. Gebruik je Tracking Mode, dan krijg je altijd real-time updates van waar de tracker zich op dit moment bevindt. Power Saving Mode zorgt ervoor dat de batterij langer meegaat. De tracker gaat dan op vooraf ingestelde momenten aan en uploadt de locatiedata. Daarna gaat de tracker weer in slaapstand.

Goed om te weten: Koop je de tracker bij GPS track, dan krijg je alle informatie over de GTS-LL302-tracker, inhoud zoals; simkaart, handleiding, een magnetische hoes, een oplaadkabel, een oplader en een speciale magneet. Het is een magneet die je erop kan klikken. Ideaal dus dat je bij deze tracker geen magneet loopt mee te sjouwen wanneer je die niet gebruikt!

Aan de bovenkant van de GTS-LL302

Naast de lampjes zitten er aan de bovenkant je twee poorten en één knop:

 • Aan-/Uitknop: Dit is de aan-/uitknop van de tracker. Met deze knop kun je de tracker in- en uitschakelen.
 • Micro USB: Hiermee kan je de tracker opladen of bekabeld verbinden met een ander apparaat. Er wordt gebruikgemaakt van Micro USB en niet de volledig ovale USB-C.
 • Simkaart slot: Dit is de sleuf waar je de Simkaart in plaatst. De Simkaart stelt de tracker in staat om verbinding te maken met het mobiele netwerk, waardoor de gegevens kunnen worden verzonden en ontvangen. Deze simkaart krijg je bij aankoop van de GTS-LL302 meegeleverd met 10 jaar gebruikstegoed.
Micro USB GTS-LL302
Een Micro-USB kabel kan je maar op één manier in een apparaat doen. De nieuwere USB-C kabel kan je op twee manieren gebruiken.

Over de dekking van de tracker

Je krijgt bij aanschaf een gratis simkaart van 1nce. Dit is in de GPS-wereld een erg bekend bedrijf op het gebied van simkaarten en mobiele netwerken. Het grote voordeel van de LL302 tracker is dat de simkaart die je krijgt de meest uitgebreide is van het gehele assortiment van 1nce. Deze is namelijk 10 jaar geldig. De dekking van de simkaart in de tracker is prima. Je hebt sowieso dekking in Europa, Noord-Amerika, Rusland, China e.d. Enkel grote delen van Afrika en wat kleine landen ontbreken. Dit is niet iets waar je veel last van gaat hebben, tenzij je in een van deze landen woont, reist of in de buurt bent. De kaart met volledige dekking bekijk je hier. Ideaal voor bijvoorbeeld fleet management van bedrijfswagens.

Conclusie
4.5

Samenvatting

Ik ben zelf erg fan van deze GPS tracker. Het is net wat goedkoper dan de GTS-LL301 en GTS-LL01, maar dat merk je in gebruik niet; althans ik. Het grootste verschil tussen de andere trackers en de LL302 is de batterijduur. Deze is bij de andere modellen net iets beter. Gelukkig kan je de tracker eenvoudig weer opladen en zelf bepalen hoe vaak je een melding krijgt. Verder is het erg fijn dat er meerdere sensoren zijn ingebouwd, waaronder een lichtsensor. Wordt de lichtstraal doorbroken, krijg je direct een melding op je telefoon via de fijne Tracksolid Pro app. De GTS-LL302 maakt gebruik van vrijwel alle mogelijke satellietsystemen om een locatie te bepalen. GPStrackstore verkoopt hiermee een prima tracker voor een prima prijs!

Pros

 • Veelzijdige verbindingsopties (BDS/GPS/WiFi en LBS)
 • Ingebouwde lichtsensor
 • Sterke magneet voor gemakkelijke positionering
 • Diverse alarmfuncties
 • Batterijstatus zichtbaar op display
 • Oplaadbaar via USB
 • Simkaart met bijna wereldwijde dekking inbegrepen

Cons

 • Niet ideaal voor het volgen van kleine objecten vanwege de afmeting van de tracker.
Banner Beste GPS tracker 2023 bij bol.com

Plaats een reactie