GPS tracker zonder abonnement of kosten: deze moet je kopen!

Tracker zonder abonnement GPS kosten

Weet je niet welke GPS tracker je moet kopen? Maak de gratis GPS tracker Keuzehulp. Beantwoord 6 vragen en krijg direct, gratis, een persoonlijke aanbeveling!


Veel mensen die wij spreken zijn op zoek naar een GPS tracker. Het liefst ook een model waarbij er geen betaald abonnement hoeft worden afgesloten. Wij hebben ervaring met zowel betaalde trackers als trackers zonder maandelijkse of jaarlijkse kosten. De grootste aanrader die wij hebben uitgetest is een tracker zonder abbo, namelijk dit model. In dit artikel bekijken we meerdere modellen GPS-trackers waarbij je je alleen zorgen hoeft te maken over de aanschafprijs, maar niet over een abonnement of maandelijkse lasten. Zeg nou zelf: we hebben toch al teveel maandelijkse afschrijvingen? ????.

Topmodel GPS tracker zonder abonnement

Wij hebben enorm veel modellen uitgetest, zoals je in het overzicht kan zien. Van deze GPS trackers zijn er ook een groot aantal waarbij na aanschaf geen kosten hoeft te betalen. Het beste model wat wij hebben uitgetest in deze categorie is de Onntrack Portable. Deze is verkrijgbaar in twee varianten: de PRO en de normale Portable. Het grote verschil is dat de PRO versie een langere batterijduur heeft. Bekijk de twee modellen in de winkel.

Tip: Het gaat hier om een echte GPS tracker, die op basis van satellieten een positiebepaling doet en deze doorstuurt naar jouw telefoon. Wil je liever een goedkopere manier om een bezitting te lokaliseren, zonder abonnement? Dan kijk je verderop bij het kopje “Bluetooth tracker zonder abonnement kopen”.

Alternatief met langere batterijduur

Val je over de kortere batterijduur van het topmodel? Dan kan je de Nedsoft Loca overwegen. Dit model heeft geen vervangbare batterij, maar gaat wel drie jaar mee. Na die drie jaar kun je of een nieuwe kopen, de batterij laten vervangen door Nedsoft of een Battery pack kopen die je op de lege GPS-tracker klikt. De batterijduur van drie jaar is ongeëvenaard als het gaat om GPS trackers zonder maandelijkse kosten of abonnement! Hieronder bekijk je deze in de winkel:

Een goedkoper alternatief

Wil je liever eerst testen of GPS tracking wat voor jou is en of je het echt gebruikt? Dan kies je een goedkoper alternatief uit. Hieronder zie je wat voorbeelden van goedkopere trackers die je wel gratis kan gebruiken. Het zijn wel trackers die iets minder zijn qua kwaliteit en batterijduur dan de bovenstaande trackers zonder abonnement.

Bluetooth tracker zonder abonnement kopen

Wil je liever geen GPS-tracker hebben en neem je genoegen met een Bluetooth tracker? Dan heb je voldoende keuze. Dit zijn trackers die gebruik maken van Bluetooth van jouw telefoon of van andere mensen met een soortgelijk merk telefoon. Bij Samsung en Apple betaal je geen maandelijkse kosten. Bij Tile moet je alleen een Tile abonnement afsluiten als je gebruik wilt maken van andere functies, zoals de tracker delen met vrienden. Ook gratis kun je er het belangrijkste mee: spullen terugvinden.

Hoe werkt dit: Ben je binnen bereik van de Bluetooth Tag? Dan kun je de tag zelf vinden. Ben je het item kwijt? Geef dit dan aan in de app. De tag maakt nu verbinding met een telefoon van het soortgelijke merk om een locatie te bepalen en door te geven. Dit gaat volledig anoniem en automatisch. Zo help je ook andere mensen als je een Bluetooth Tag gebruikt, zoals de Samsung SmartTag, Apple AirTag of Tile Pro tag.

Voordelen van een GPS tracker zonder maandelijkse kosten

Een GPS tracker waarbij je niet vast zit aan maandelijkse of jaarlijkse kosten heeft een aantal voordelen:

  • Alleen voor aanschaf betalen
  • Vaak mogelijk om de tracker weer op te laden, dus je kan er lang mee doen
  • Geen gedoe met maandelijks terugkerende kosten

Nadelen van een tracker zonder abonnement

Veel bedrijven kiezen voor een variant waarbij mensen een maandelijks bedrag moeten betalen. Dit komt omdat er vaak een simkaart in de tracker zit verwerkt. Deze is nodig om een locatie door te geven aan de telefoon. Het voordeel is dat de locatie wordt verstuurt via het telecomnetwerk, wat wereldwijd is. Ook heeft dit als voordeel dat bedrijven zelf ook maandelijks geld vangen om de kosten te kunnen dekken en updates te geven. Dit zie je goed terug bij de fantastische tracker voor kinderen: One2track Move.

Banner Beste GPS tracker 2023 bij bol.com

Plaats een reactie