Tractive GPS tracker hond: review en aanbiedingen

Tractive GPS tracker hond review

Weet je niet welke GPS tracker je moet kopen? Maak de gratis GPS tracker Keuzehulp. Beantwoord 6 vragen en krijg direct, gratis, een persoonlijke aanbeveling!


Als fervente hondenliefhebber weet ik hoe belangrijk het is om altijd te weten waar je trouwe viervoeter uithangt. Met deze gedachte in het achterhoofd geef ik je graag een uitgebreide review over de Tractive GPS tracker hond. Dit wordt gezien als een van de beste op de markt. De tracker staat bekend om: een betrouwbare GPS, live locatietracking via een app, en inzichtelijke statistieken over je hond. Maar, zoals bij elk product, zijn er ook enkele nadelen. Lees verder om alles te ontdekken over de plus- en minpunten van de Tractive GPS tracker in deze grondige review. Ik heb deze tracker uitgebreid getest (en nog steeds in bezit!) voor mijn twee honden; een Galgo (windhond) en herderkruising.

Over de Tractive GPS tracker voor honden

De Tractive GPS tracker voor honden is een van de beste en meest betrouwbare trackers voor huisdieren die je kan kopen. Wij kunnen het weten: we gebruiken deze tracker namelijk zelf om onze hond in de gaten te houden. De tracker koppel je binnen een paar tellen aan de app. Alle nieuwe Tractive GPS Dog modellen hebben een batterijduur van tussen de 5 en 7 dagen. Dit is afhankelijk van de activiteit van de hond. Wij halen er zelf gemiddeld 5 dagen uit. Daarna doen wij de tracker aan de oplader met het meegeleverde kabeltje. Handig is dat je via de app virtuele zones kan maken en meldingen in kan stellen als de hond buiten deze zone is. Het belangrijkste gebruik is natuurlijk voor het opsporen van de locatie van de hond als deze wegloopt of vermist is. Wij kunnen in ieder geval echt niet meer zonder: het geeft echt een heel erg veilig gevoel.

Tip: Ga je een Tractive tracker kopen? Maak dan gebruik van tractive. Je krijgt dan 15% korting op de aanschaf van de Tracker. Wij krijgen als dank 1 maandje gratis Tractive abonnement erbij voor onze hond!

Aanbiedingen vergelijken

Hieronder zie je de beste prijzen van de losse tracker. Naast de aanschafprijs moet je ook een abonnement aanschaffen bij Tractive. Naast de onderstaande webwinkels, kan je de tracker ook direct aanschaffen bij Tractive zelf. Je sluit dan direct het abonnement af bij aanschaf. Dit hebben wij zelf gedaan. Koop je de tracker via deze link, en ontvang 15% korting. Wij krijgen van Tractive als beloning één maand gratis abonnement erbij voor onze hond? Jij krijgt later ook een link, die je kan delen met vrienden en familie.

Introductievideo

Bekijk hieronder een introductievideo van de tracker. Je ziet goed hoe je de kaart ziet in de app en wanneer je een melding kan ontvangen:

Wanneer gebruik je een honden GPS?

Er zijn talloze redenen te bedenken waarom je een Tractive GPS voor honden zou kopen. Enkele redenen en toepassingen op een rij:

 • Altijd op de hoogte van de locatie van de hond
 • Een nieuwe hond weet nog niet de weg in de omgeving van jouw huis. Raak je de hond kwijt? Dan is de kans groot dat hij of zij het huis niet meer terug kan vinden.
 • Adopteer je een angstige hond of hond uit het buitenland? Dan gaat dit vaak gepaard met vluchtgedrag. De hond schiet weg van de lijn of ontsnapt uit huis of tuin. Met de Tractive GPS voor honden weet je altijd waar de hond is.
 • Een hond met jachtinstinct kan zomaar een flinke ruk geven aan de lijn en wegschieten bij het zien van bijvoorbeeld een haas of kat.
 • Hond wordt uitgelaten door kinderen en/of senioren. Deze doelgroep is – over het algemeen – niet heel sterk. De hond schiet hier eerder los, omdat de persoon de lijn niet vast kan houden.

Wat kan je allemaal in de app?

Het koppelen met de app is erg eenvoudig. Je wordt via de app goed stap voor stap meegenomen in dit proces. Je hebt hier geen technische kennis voor nodig. We hebben er wel voor gezorgd dat voor het koppelen de batterij van de tracker op minstens 75% stond. De app zelf is echt enorm uitgebreid. Je kan er het volgende:

 • Waar is de hond: Actuele locatie bekijken van de hond
 • Geschiedenis bekijken met daarop een kaart waar de hond allemaal is geweest
 • Heatmap van de kaart bekijken. Zo zie je goed waar de hond allemaal is geweest en waar hij of zij lang of kort is geweest
 • Overzicht van activiteiten bekijken, waaronder het aantal actieve minuten en verbrande calorieën. Daarnaast ook slaapgegevens en hoeveel minuten kalm.
 • Klassementen: Vergelijk de actieve minuten per maand met anderen. Er zijn drie klassementen: lokaal, wereldwijd en ras. Erg leuk om dit te zien.
 • Profiel: Hier pas je profielgegevens aan, vul je het ras en leeftijd in. Ook kan je vanaf hier anderen toegang geven tot de tracker. Handig als de hond vermist is. Wij hebben hier standaard alle leden van het gezin en onze ouders toegang tot gegeven. Natuurlijk upload je hier ook een leuke profielfoto!
 • Account: Alle overige informatie, zoals een link voor het doorverwijzen van vrienden, accountgegevens en abonnementsgegevens.

Tip: Ga je een Tractive tracker kopen? Maak dan gebruik tractive. Je krijgt dan 15% korting op de aanschaf van de Tracker. Wij krijgen als dank 1 maandje gratis Tractive abonnement erbij voor onze hond!

Hoeveel betaal je voor een abonnement?

De tracker gebruikt GPS om de locatie te bepalen. Om deze locatie te kunnen communiceren met andere apparaten, zit er een simkaart ingebouwd. Je betaalt voor het gebruik van deze simkaart kosten. Deze voldoe je aan Tractive zelf. Je kan verschillende abonnementen afsluiten. Zo hebben wij er voor gekozen om in één keer voor 3 jaar te betalen. Je kan zelfs voor 5 jaar betalen. Dit is even slikken bij aanschaf, maar wel een lekker gevoel om dit in één keer te doen. Via tractive zie je meer informatie over de abonnementen van Tractive.

Bevestigen en ervaring

Ik bevestig de Tractive tracker altijd aan de halsband of het tuigje van mijn hond. In mijn geval heb ik ervoor gekozen om het aan een losse halsband te doen, die ik elke keer omdoe als ik mijn hond ga uitlaten. Mijn hond is een Spaanse Galgo, afkomstig uit het buitenland, en hij vindt veel dingen spannend. Bovendien heeft hij een sterke interesse in katten en hazen tijdens onze wandelingen. Daarom zorg ik er altijd voor dat de Tractive tracker om is, zelfs bij kortere rondjes.

Hoewel de tracker enigszins groot is, is dit minder een probleem voor middelgrote tot grote honden. Voor kleinere honden is het echter minder geschikt om de tracker aan de halsband te bevestigen. In dat geval zou ik aanraden om de Tractive GPS tracker aan een tuigje te bevestigen.

Tractive GPS tracker hond ervaring
Ik laat mijn hond graag los, maar vanwege het jachtinstinct wat hij soms heeft, voel ik mij er prettiger bij dat ik hem via de GPS kan volgen! De tracker zit op de foto gewoon om zijn halsband heen.

Veelgestelde vragen en antwoorden over de Tractive GPS tracker

Een aantal vragen en antwoorden op een rij over dit hondvolgsysteem.

Moet je een abonnement afsluiten om de Tractive GPS hond te kunnen gebruiken?

Ja. In de tracker zit een simkaart. Hierdoor kan de locatie doorgegeven worden aan jouw telefoon. Om dit te kunnen gebruiken, betaal je kosten aan Tractive. Dit is het overigens meer dan waard.

Wat is het verschil tussen een basic en premium abonnement?

Er zitten een aantal verschillen tussen de twee abonnementsvormen. In beiden gevallen kun je de GPS gegevens bekijken, live locatie zien en activeit monitoren. Je leest hier meer over de verschillende abonnementen van Tractive.

Krijg ik korting als ik de Tractive tracker koop?

Ja. Als je de tracker via bol.com koopt ontvang je de 15% korting op de aanschaf. Als jij een Tractive abonnement hebt, krijg je ook een doorverwijslink. Sluit iemand een abonnement af via de link? Dan krijg jij als beloning een maand gratis Tractive.

Banner Beste GPS tracker 2023 bij bol.com

Plaats een reactie