Waar wordt een GPS tracker voor gebruikt? Voorbeelden en uitleg!

GPS tracker review

Weet je niet welke GPS tracker je moet kopen? Maak de gratis GPS tracker Keuzehulp. Beantwoord 6 vragen en krijg direct, gratis, een persoonlijke aanbeveling!


GPS staat voor het Engelse Global Positioning System. Het is een wereldwijd systeem dat met behulp van satellieten positiebepalingen doet. Een GPS tracker is een handig apparaatje dat de locatie bepaalt en deze door kan geven aan een ander toestel, zoals een smartphone. In dit artikel bekijken we een aantal voorbeelden van hoe deze trackers worden gebruikt.

GPS is breed inzetbaar

De technologie om van iets de exacte locatie te kunnen bepalen is erg interessant. Het kan dan ook in enorm veel sectoren gebruikt worden. Zo wordt het gebruikt in sporthorloges om de route van een sporter te bepalen en naderhand statistieken zoals afgelegde afstand en route te kunnen weergeven. Ook wordt het gebruikt door het leger om de positie van vijanden te bepalen voor bijvoorbeeld rakketten en drones. Daarnaast wordt het ook gebruikt om dingen terug te vinden die een GPS signaal uitzenden. Deze laatste categorie wordt veel gebruikt door consumenten. Dit is ook de toepassing waar deze website het meeste over gaat.

GPS tracker voorbeelden

Een GPS tracker kopen doe je als consument vaak om iets wat gestolen kan worden, kwijt kan raken of weg kan lopen te beschermen. Met een GPS tag of GPS-tracker kun je van alles binnen deze drie categorieën de locatie bepalen. Je moet hier natuurlijk wel een GPS-tracker aan het voorwerp of mens bevestigen. Hieronder enkele voorbeelden van hoe GPS trackers worden gebruikt:

Hond die weg kan lopen

GPS tracker hond
Waar wordt een GPS tracker voor gebruikt? Voorbeelden en uitleg! 2

Sommige honden hebben de neiging om weg te lopen, omdat ze jachtinstinct hebben, angstig zijn of erg trekken aan de riem. Ook bij nieuwe honden in huis, zowel van de Nederlandse fokker, het asiel of uit het buitenland, is een honden GPS tracker erg handig. Deze honden weten de weg rondom jouw huis of de uitlaatplekken niet. Met een tracker ben je altijd op de hoogte van de laatste locatie van jouw huisdier. Ook handig bij katten. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van dit soort trackers.

Wist je dat: De bekendste tracker voor honden en katten is van het merk Tractive.

Kind dat voor het eerst alleen naar school fietst

Meestal raden we het niet aan om kinderen een GPS tracker mee te geven. Wij geloven dat kinderen vrij moeten zijn om de wereld te ontdekken, zonder dat er altijd een ouder of voogd meekijkt. Toch is het in sommige situaties wel fijn om een GPS tracker voor kinderen mee te geven aan een kind. Bijvoorbeeld als hij of zij voor het eerst alleen naar school mag fietsen of als hij of zij voor het eerst naar opa en oma mag met de trein alleen. Zo zijn er nog veel andere voorbeelden te bedenken.

Boot die je af en toe aanmeert

Boten zijn hele dure bezittingen. Je stalt deze het liefst in een goede stalling of bent er zelf bij in de buurt. Toch is dit niet altijd het geval. Een boot meer je af en toe ook eens aan als je naar een restaurant gaat, moet tanken of een terrasje pakt tussen het varen door. Een simpele GPS tracker is dan erg fijn om te hebben. Zo heb je altijd een locatiebepaling voor de boot in een app.

Koffer als je op vakantie gaat

Er verdwijnen jaarlijks enorm veel koffers op luchthavens en tijdens het reizen algemeen. Het is de laatste tijd een hype om een GPS tag of GPS tracker in de koffer te verstoppen. Zo weet je altijd waar de koffer is. Hieronder zie je enkele voorbeelden van tags die hier veel voor gebruikt worden.

Tip: Meer weten over de technologie GPS zelf? Lees dan hier verder.

Banner Beste GPS tracker 2023 bij bol.com

Plaats een reactie