Een SmartTag om een hond of kat te tracken

Samsung SmartTag halsband hond

Weet je niet welke GPS tracker je moet kopen? Maak de gratis GPS tracker Keuzehulp. Beantwoord 6 vragen en krijg direct, gratis, een persoonlijke aanbeveling!


Wij gebruiken voor onze hond een GPS-tracker. Deze is van het merk Tractive. Wat ons betreft is dit de beste manier om een hond die wegloopt weer te vinden. Het is wel een duurdere manier. Je zit namelijk vast aan een abonnement.

Wij hebben regelmatig een opvanghond in huis als gastgezin. Dit zijn bijvoorbeeld honden die terugkomen uit adoptie, omdat het bij de vorige baasjes niet goed ging of honden die een plek verdienen, maar waar op het moment geen geschikt huisje voor is. Wij doen steevast de Tractive tracker van onze eigen hond aan de halsband van de tijdelijke hond.

Voor onze eigen hond gebruiken we dan een Samsung SmartTag. Een klein apparaatje, waarmee je toch de hond kan terugvinden als deze is ontsnapt. Handig bij honden met jachtinstinct of angstige honden!

Kan je een SmartTag ook gebruiken bij huisdieren zoals hond en kat?

Dit is een vraag die we vaak krijgen. We begrijpen het ook wel. Hoewel de Tractive GPS het meest betrouwbaar is, is dit wel een vrij groot kastje aan de halsband en zit je vast aan maandelijkse kosten. Iets wat de meeste mensen al genoeg hebben.  Een kleinere tag is dan een uitkomst. Wij gebruiken hier de SmartTag voor van Samsung. Vergelijkbaar is de AirTag van Apple, als je een telefoon van dit merk hebt. Het is een klein apparaatje wat je aan de halsband van de hond hangt. Dankzij het uitgebreide netwerk van telefoons wordt een locatie bepaald. Je ziet dit dan terug op de kaart.

Tip: Nieuwe hond in huis? Angstige hond? Hond met jachtinstinct? Hond met wegloopgedrag? Gebruik dan een GPS tracker om de halsband! Dit kan de goedkope SmartTag of AirTag zijn of een iets duurder

Voorbeelden in de winkel

Hieronder zie je enkele voorbeelden in de winkel van SmartTags

Voordelen van een SmartTags voor huisdieren

Een aantal voordelen van GPS trackers voor huisdieren op een rij:

  • Goedkoop in aanschaf
  • Eenvoudig in gebruik
  • Het is een klein apparaatje van enkele centimeters, past dus goed om de halsband heen
  • Locatie delen met anderen

Nadelen

  • Niet altijd even betrouwbaar op locaties waar weinig telefoons zijn
  • Los een bevestiging kopen
  • Niet mogelijk om via satelliet terug te vinden
Banner Beste GPS tracker 2023 bij bol.com

Plaats een reactie