LifeWatcher Senior/ouderen: review

Lifewatcher-senior-review-ervaring-GPS-ouderen

Weet je niet welke GPS tracker je moet kopen? Maak de gratis GPS tracker Keuzehulp. Beantwoord 6 vragen en krijg direct, gratis, een persoonlijke aanbeveling!


Op zoek naar het perfecte horloge voor senioren of voor iemand die je dierbaar is? Dan is de LifeWatcher Senior wellicht de ideale keuze. Dit horloge is niet alleen comfortabel om te dragen, maar biedt ook een scala aan functies die zowel veiligheid als gemak bieden. Met de mogelijkheid om de exacte locatie van de drager te kennen, een SOS-functie voor noodgevallen, en de mogelijkheid om zones in te stellen en meldingen te ontvangen als de drager deze verlaat, biedt de LifeWatcher Senior flink wat gemoedrust. Hoewel er maandelijkse kosten aan verbonden zijn, is het horloge relatief goedkoop in gebruik. Lees verder voor een uitgebreide Lifewatcher senior review van dit product.

Over de LifeWatcher Senior

De LifeWatcher Senior is een bijzonder GPS horloge. Dankzij de GPS functie kan het horloge altijd de locatie bepalen van de persoon die het horloge draagt. De ingebouwde simkaart zorgt er voor dat deze locatie gedeeld wordt via het telecomnetwerk met een gekoppelde smartphone. Ideaal voor ouderen of andere personen waarvan het belangrijk is (vanuit zorgoogpunt) om te weten waar de persoon is. Denk bijvoorbeeld aan ouderen met een vorm van dementie, zoals alzheimer, verwardheid, slaapwandelen, ouderdom etc. Dit horloge heeft ons verbaast qua kwaliteit. Je stelt eenvoudig zones in, zoals thuiszones en kan meldingen ontvangen als het horloge zich buiten de zone bevindt.

LifeWatcher Senior GPS horloge: aanbiedingen en prijzen vergelijken

Wil je dit horloge kopen voor jouw vader, moeder, opa, oma, jezelf of een ander persoon? Dan kun je hieronder de beste prijzen vergelijken in de aanbiedingen-vergelijker. De prijzen worden dagelijks opgehaald door ons Gpstrackerreview.nl systeem, zodat je altijd kan rekenen op de beste prijs voor dit seniorenhorloge met GPS.

Tip: Een horloge met GPS waarmee je iemand kan volgen is best nogal een ding. Overleg dit ook altijd met de persoon zelf. Is dit niet goed mogelijk? Overleg het dan met de zorgverlener, arts of deskundige.

Toepassingen van het horloge

Normale GPS horloges hebben alleen een GPS tracker om bijvoorbeeld achteraf een route te zien na het sporten of wandelen. Ook wordt er op basis van GPS een stappendoel bepaalt. De LifeWatcher Senior echter is een bijzonder horloge. Deze heeft een GPS systeem en een simkaart. Zo kan de locatie live worden doorgegeven van de drager van het horloge aan een gekoppelde smartphone. Er zijn dan ook veel toepassingen te bedenken voor dit horloge. Vaak wordt het gebruikt voor ouderen, maar ook voor andere mensen die vanuit een zorgoogpunt een GPS horloge met volgfunctie nodig hebben.

Lifewatcher senior review

Denk aan mensen met een verstandelijke beperking, handicap, slechtziende/blinden, dementie etc. Je overlegt dit natuurlijk altijd met de persoon en/of zorgverlener. Het zomaar volgen van mensen vinden wij namelijk een behoorlijke inbreuk op de privacy van personen, maar in sommige gevallen wel noodzakelijk voor de veiligheid.

Maandelijkse kosten van een LifeWatcher senior GPS horloge

Omdat in het horloge een simkaart zit, draag je maandelijkse kosten af voor het gebruik. Maandelijks wordt er €7,50 afgeschreven van het horloge. Is het saldo te laag? Dan kan je deze eenvoudig opwaarderen. In de app zie je daarvoor de instructies. Je krijgt hier ook een melding van. Deze kosten zijn niet gek hoog en vinden wij dan ook de moeite waard.

Specificaties en bijzonderheden

 1. Locatiebepaling: De LifeWatcher Senior maakt gebruik van GPS, WIFI en LBS om de locatie zowel binnen als buiten nauwkeurig te bepalen. Je kunt altijd de exacte positie van de drager achterhalen.
 2. Bellen via 2G-netwerk: Met de LifeWatcher Senior kun je bellen via het 2G-netwerk van KPN in Nederland, en zonder extra kosten in andere delen van Europa.
 3. Waterbestendigheid: Het horloge is IP67 spatwaterdicht, wat betekent dat het bestand is tegen spatten en geschikt is om te douchen. Houd er echter rekening mee dat het niet geschikt is voor onderdompeling in bad of zwemmen.
 4. Handige app-functies: De bijbehorende app biedt verschillende handige functies, waaronder het instellen van een SOS-nummer, het creëren van veilige zones, het instellen van herinneringen (maximaal 3 keer per dag) en intercomfunctie (bellen zonder opnemen).
 5. Comfortabel horlogebandje: De LifeWatcher Senior wordt geleverd met een zwart flexibel rubberen horlogebandje, wat zorgt voor een comfortabele pasvorm tijdens het dragen.
 6. Batterijduur: Met een gemiddelde standby-tijd van 3 dagen kun je erop vertrouwen dat de LifeWatcher Senior klaar is voor gebruik wanneer je het nodig hebt.
 7. Garantie: De LifeWatcher Senior wordt geleverd met 24 maanden garantie op fabrieksfouten, waardoor je gemoedsrust hebt bij je aankoop.
 8. Gewicht en afmetingen: Het horloge weegt 46 gram en heeft afmetingen van 38mm (hoogte), 45mm (breedte) en 15mm (dikte), wat zorgt voor een comfortabel en draagbaar ontwerp.

Tip: Bij aankoop van de LifeWatcher Senior wordt deze geleverd inclusief een 220V/5V USB-oplader, een lang oplaadsnoer en een Nederlandstalige handleiding.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Kan ik de app op mijn telefoon gebruiken?

Ja, de LifeWatcher app is beschikbaar voor zowel Apple als Android toestellen! Je koppelt het horloge eenvoudig en snel aan je telefoon. Bij onze testen is deze koppeling ook niet weggevallen.

Kan ik de actuele locatie bekijken waar het horloge is of alleen om de 10 minuten?

Standaard ververst de kaart zich elke tien minuten. Bij de kaartweergave kan je echter ook kiezen voor “ververs locatie”. Je krijgt dan wel de actuele locatie te zien van het horloge.

Mijn persoonlijke ervaring met de LifeWatcher Senior
4

Samenvatting

Ik moet toegeven, toen ik de LifeWatcher Senior voor het eerst ging testen, waren mijn verwachtingen niet erg hoog. Gezien de adviesprijs valt het horloge in de categorie ‘goedkoop’ als het gaat om GPS-trackers met volgfunctie. Maar na het testen, was ik aangenaam verrast.

Het horloge deed precies wat het moest doen. Het GPS-signaal was betrouwbaar en ik werd niet uit de app gegooid of hoefde niet steeds opnieuw in te loggen, iets wat ik vaak bij concurrenten heb ervaren. De locatie en meldingen kwamen goed binnen en het verversen van de kaart voor een live locatie was geen enkel probleem.

Voor ouderen en andere mensen die vanuit medisch oogpunt een GPS-tracker nodig hebben voor bijvoorbeeld veiligheid, is de LifeWatcher Senior naar mijn mening een absolute aanrader. Het is een fijn horloge dat zijn werk goed doet, en dat voor een zeer redelijke prijs.

Pros

 • Comfortabel om te dragen
 • Biedt veiligheid en gemak
 • Betrouwbare locatiebepaling
 • Bellen via 2G-netwerk
 • Waterbestendig
 • Lange batterijduur
 • Inclusief 24 maanden garantie
 • Draagbaar ontwerp
 • Redelijke maandelijkse kosten

Cons

 • Maandelijkse kosten
 • Niet geschikt voor onderdompeling in bad of zwemmen
 • Mogelijke privacyoverwegingen bij het volgen van personen
Banner Beste GPS tracker 2023 bij bol.com

Plaats een reactie