Spotter GPS tracker hond: mijn eerlijke mening – Review

Spotter GPS hond tracker

Weet je niet welke GPS tracker je moet kopen? Maak de gratis GPS tracker Keuzehulp. Beantwoord 6 vragen en krijg direct, gratis, een persoonlijke aanbeveling!


Op zoek naar een betrouwbare manier om mijn hond altijd in de gaten te houden, besloot ik de Spotter GPS Tracker Hond uit te proberen. In deze review deel ik graag mijn ervaringen en eerlijke mening over deze compacte en waterbestendige GPS-tracker. Ik heb zelf een Greyhound thuis. Deze wil nog wel eens gaan jagen als hij los is. Ik heb daarom echt een GPS tracker nodig. Hoewel ik moet vermelden dat de app soms niet soepel werkt op mijn apparaat en er pre-paid abonnementskosten zijn, ben ik toch van mening dat de Spotter GPS Tracker Hond een waardevolle functie biedt voor hondenbezitters zoals ik. Lees verder voor mijn uitgebreide review van deze handige tracker.

Over de Spotter GPS tracker voor honden

De Spotter GPS tracker voor honden bevestig je aan de halsband of het tuigje van de hond. Het apparaatje zit niet in de weg, omdat het erg compact is. Gelukkig is de tracker waterbestendig, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken om een beetje regen of spelen in een plas. Bij aanschaf krijg je een stevig siliconen hoesje. Je koppelt de Spotter GPS tracker aan de Spotter app. Via deze app kun je de locatie van de tracker bekijken. Er zit een kleine simkaart verwerkt in de tracker, waardoor de locatie kan worden doorgegeven aan de telefoon. Dit betekent ook dat er maandelijks kosten zijn voor het gebruik. Je koopt de Spotter GPS hond los voor onder de 100 euro. Daar bovenop komen nog abonnementskosten.

De dertien functies van de Spotter GPS tracker uitgelegd

De Spotter GPS tracker heeft verschillende handige functies die ik je graag uitleg:

 1. GPS tracking: Met deze functie kan je altijd de exacte locatie van de tracker zien. Zo weet je waar de tracker is en kan je bijvoorbeeld je hond of kind gemakkelijk volgen.
 2. Live tracking: Dit betekent dat je de locatie van de tracker in real-time kunt zien. Je ziet dus continu waar de tracker zich bevindt. Handig als je bijvoorbeeld wilt weten waar je hond op dit moment is.
 3. Locatiegeschiedenis bekijken: Met deze functie kan je de eerdere locaties van de tracker bekijken. Je kunt dus zien waar de tracker is geweest en waar je hond of kind bijvoorbeeld naartoe is gegaan.
 4. Belfunctie: Met de belfunctie kan je de tracker bellen. Zo kan je bijvoorbeeld met je kind of met iemand die de tracker bij zich heeft communiceren.
 5. SOS-knop: In geval van nood kan je met de SOS-knop een alarmactivering doen. Hierdoor krijg je snel hulp als dat nodig is.
 6. Heatmap: Met deze functie kan je een overzicht krijgen van de plekken waar de tracker het meest is geweest. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld te zien waar je hond graag rondsnuffelt.
 7. Instelbare zones, bijvoorbeeld thuis of het bos: Je kunt specifieke zones instellen waarbinnen de tracker zich mag bewegen. Als de tracker buiten deze zones komt, krijg je een melding. Zo kan je bijvoorbeeld een veilige zone rondom je huis instellen.
 8. Werking in héél Europa: De tracker werkt overal in Europa, dus je kunt de locatie van je hond of kind volgen, waar je ook bent.
 9. Alles in het Nederlands: De interface en instellingen van de tracker zijn volledig in het Nederlands, waardoor het gebruik ervan eenvoudig en begrijpelijk is.
 10. Met meerdere personen tegelijkertijd inloggen: Je kunt met meerdere mensen tegelijkertijd inloggen op de tracker. Dit is handig als meerdere familieleden of vrienden toegang willen hebben tot de locatie van bijvoorbeeld je kind.
 11. Waterdicht IPX7: De tracker is waterdicht volgens de IPX7-standaard. Dit betekent dat het bestand is tegen onderdompeling in water tot 1 meter diep gedurende maximaal 30 minuten.
 12. Inclusief prepaid simkaart: De tracker wordt geleverd met een prepaid simkaart, zodat je meteen kunt beginnen met het gebruiken van de tracker.
 13. Accuduur max. 3 dagen: De batterij van de tracker gaat maximaal 3 dagen mee voordat het opgeladen moet worden. Zo hoef je niet constant bezig te zijn met het opladen van de tracker.

Aanbiedingen en prijzen vergelijken

In de onderstaande prijsvergelijker zie je de beste prijzen en aanbiedingen voor dit model spotter tracker, speciaal voor de viervoeter.

Alternatieven: Wij hebben zelf voor onze honden de Tractive dog trackers. Deze zijn erg betrouwbaar en enorm fijn in gebruik. Deze kunnen we absoluut aanraden.

Mijn eerlijke mening over de Spotter GPS Tracker hond
3.5

Samenvatting

Net zoals bij de losse GPS tracker voor kinderen liep ik tegen een aantal zaken aan. De GPS werd niet altijd goed opgepikt, waardoor de live locatie niet altijd goed was. Loopt mijn hond weg, dan krijg ik uiteindelijk wel een positiebepaling. De GPS tracker doet uiteindelijk wel wat het moet doen, maar daar is – wat mij betreft – ook alles mee gezegd. In de basis ben ik wel fan. Het is een compacte tracker die niet in de weg zit. Wegens de hoge aanschafsprijs en abonnementskosten kan ik de tracker niet aanraden. Ik zou eerder kiezen voor een alternatief gaan als het gaat om het tracken van mijn hond.

Pros

 • Compact
 • Waterbestendig
 • Verschillende functies zoals live tracking, locatiegeschiedenis, belfunctie, SOS-knop, heatmap, instelbare zones, etc.
 • Werkt in heel Europa
 • Nederlands-talige interface
 • Kan door meerdere personen worden ingelogd
 • Waterdicht tot 1 meter diepte voor maximaal 30 minuten
 • Wordt geleverd met prepaid simkaart
 • Batterijduur maximaal 3 dagen

Cons

 • De app kan soms niet soepel werken
 • Pre-paid abonnementskosten
 • GPS wordt niet altijd goed opgepikt
 • Live locatie niet altijd accuraat
 • Hoge aanschafprijs en abonnementskosten
 • Er bestaan mogelijk betrouwbaardere alternatieven
Banner Beste GPS tracker 2023 bij bol.com

Plaats een reactie