Tractive GPS katten: informatie en review (ervaring!)

GPS tracker kat

Weet je niet welke GPS tracker je moet kopen? Maak de gratis GPS tracker Keuzehulp. Beantwoord 6 vragen en krijg direct, gratis, een persoonlijke aanbeveling!


Hoi kattenliefhebbers! Ben je op zoek naar een betrouwbare katten-tracker? Dan is de Tractive GPS tracker kat wellicht iets voor jou! Met zijn zeer nauwkeurige GPS-functionaliteit kun je altijd de live locatie van je kat in de gaten houden via de handige app op je telefoon. Daarnaast biedt de tracker interessante extra’s, zoals een heatmap-functie om veelbezochte locaties te ontdekken, evenals statistieken over de slaap, het aantal kilometers en actieve minuten van je kat. De enige nadelen zijn – naar mijn mening – dat het formaat van de tracker wat groot kan zijn voor katten, en er zijn ook abonnementskosten verbonden aan het gebruik ervan. Al met al is de Tractive GPS tracker kat een solide keuze voor eigenaren die graag de veiligheid en het welzijn van hun kat willen waarborgen.

Over de Tractive GPS tracker voor katten

De Tractive GPS tracker voor katten is een volgsysteem voor katten en poezen. Deze hang je aan de kattenhalsband. In de tracker zit een GPS systeem, die de locatie via satellieten bepaalt en een sim kaart. Deze geeft de locatie door via het telecomnetwerk aan jouw telefoon. Via de Tractive app (een van de betere apps op dit moment in de GPS-tracker wereld) zie je altijd precies waar de kat is en waar de poes of kat is geweest. Daarnaast zie je in de app ook de geschiedenis van de locaties en een aantal algemene gegevens, zoals actieve minuten. Je kan dit ook nog eens vergelijken met andere katten in de buurt of zelfs wereldwijd!

In een video bekijken

Hieronder bekijk je de introductie van de tracker. Je ziet goed het formaat en enkele toepassingen van de Tractive GPS tracker voor katten:

Formaat van de tracker en tip

De GPS tracker is qua formaat wellicht wat onhandig, maar de meeste katten wennen er snel aan. Wij adviseren wel om eerst de tracker los te kopen en daarna – als de tracker bevalt bij de kat – een abonnement af te sluiten. Vind de kat het écht helemaal niets, dan kan je de tracker altijd nog retourneren. Een abonnement sluit je af voor een langere periode en kan je wel stopzetten, maar in dat geval heb je al betaalt voor de periode en stopt het abonnement pas daarna. Het is dus slim om eerst de tracker los te kopen, via bijvoorbeeld één van de onderstaande webwinkels uit de prijsvergelijker:

Alternatief voor katten

Voor buitenkatten die meestal in de buurt blijven zou je ook een bluetooth tag kunnen overwegen. Dit is een kleine tag die je aan de halsband hangt. Deze maakt geen gebruik van GPS. Gemiddeld ligt het signaal tussen de 60 en 120 meter bij de meeste modellen. Buiten dat bereik maak je gebruik van het gehele netwerk van telefoons om zo een locatie te krijgen. Dit is een zeer goedkope oplossing en ideaal voor katten. Drie voorbeelden zijn:

Tractive GPS voor katten: review en mening
4

Samenvatting

Ik heb zelf ook de Tractive GPS-tracker, maar dan voor mijn hond. Ik merk dat de tracker qua gewicht en formaat niet veel verschilt van de versie voor katten. Dit kan echter een nadeel zijn voor sommige katten, aangezien de tracker vrij groot is om aan de halsband te bevestigen. Niet elke kat voelt zich hier prettig bij. Desondanks vind ik het toch een aanrader vanwege de uiterst nauwkeurige GPS-functionaliteit (nauwkeuriger dan een bluetooth-tag) en de gebruiksvriendelijkheid van de bijbehorende app. Het is echter wel handig om eerst te testen of de kat het comfortabel vindt zitten voordat je het gebruikt.

Pros

 • Betrouwbare GPS-tracking
 • Live locatietracking via app
 • Heatmap-functie en statistieken (slaap, kilometers, actieve minuten)
 • Mogelijkheid om gegevens te vergelijken met andere katten
 • Bruikbaar voor katten en poezen
 • Inzicht in locatiegeschiedenis

Cons

 • Formaat kan groot zijn voor sommige katten
 • Verplicht abonnement
 • Abonnementskosten
 • Mogelijk ongemak voor de kat door de tracker
 • Aanbevolen om eerst het product te testen alvorens een abonnement af te sluiten
Banner Beste GPS tracker 2023 bij bol.com

Plaats een reactie