Tile Pro: review, deals en informatie

Tile Pro review

Weet je niet welke GPS tracker je moet kopen? Maak de gratis GPS tracker Keuzehulp. Beantwoord 6 vragen en krijg direct, gratis, een persoonlijke aanbeveling!


Heb je vaak moeite met het terugvinden van je spullen? Dan is de Tile Pro misschien precies wat je nodig hebt. Dit handige apparaatje is een bluetooth tracker die zowel met iOS als Android werkt, met een bereik van maar liefst 120 meter. En raak je iets kwijt buiten dit bereik? Geen zorgen, want de Tile Pro gebruikt het Tile-netwerk om je spullen alsnog te vinden. Het enige minpuntje is dat je voor alle functies een (vrij goedkoop) abonnement moet nemen. Wil je weten hoe deze tracker in de praktijk werkt? Blijf lezen, want ik vertel je er alles over! Ik heb de Tile Pro uitgebreid getest. Mijn bevindingen lees je in de onderstaande Tile Pro review.

Over de Tile Pro bluetooth tracker

De Tile Pro is een verbeterde versie van de normale Tile Mate. Deze wordt ook heel soms de Tile Mate Pro genoemd. Deze bluetooth tracker heeft geen GPS of simkaart, en dus ook geen abonnementskosten. Je maakt gebruik van bluetooth en het Tile-netwerk (andere mensen die de Tile app op de telefoon hebben) om dingen terug te vinden. Er zijn veel toepassingen te bedenken voor dit apparaat zoals aan de halsband van een hond of kat, aan de sleutelbos of in de koffer. In tegenstelling tot de niet-pro versie heeft de Pro wel een vervangbare batterij. Deze moet je zelf ongeveer elke 12 maanden een keer vervangen. Dit kan gewoon met een CR2032, die je eenvoudig online of in de supermarkt kan kopen en bijvoorbeeld hier.

Tile Pro: Aanbiedingen en prijzen vergelijken

De Tile Pro is een erg gewilde Bluetooth tracker. Het is een goedkoop alternatief voor de tracker van Apple (AirTag) en Samsung (SmartTag). De Tile Pro werkt tenminste wel met smartphones van beiden merken goed samen. Hieronder zie je de beste prijzen en aanbiedingen van deze tracker van dit moment:

In een video bekijken

Deze bluetooth tracker wordt in de onderstaande video kort geïntroduceerd door het bedrijf zelf. Je ziet goed hoe de pro-tracker er uitziet en maakt kennis met een aantal toepassingen. Op het kanaal van Tile zijn er nog meer video’s beschikbaar, die wat dieper ingaan op de Tile Pro.

Tile Pro specificaties


De tracker is de meest krachtige tracker van het merk Tile. Zo heeft dit model het grootste Bluetooth-bereik van alle Tile-trackers, waardoor je voorwerpen zelfs vanaf grote afstand eenvoudig terug kan vinden. ideaal dus voor op reis, outdoor en voor om de halsband van je huisdieren.

Het ontwerp van de Tile Pro is rechthoekig en heeft een gestroomlijnd sleutelhangerontwerp met een gat in het midden van de bovenkant, waardoor het gemakkelijk kan worden bevestigd aan ringen, lussen en meer.

 • Afmetingen: 58 mm x 32 mm x 7,5 mm
 • Gewicht: 14 g
 • Bereik: Tot 400 voet (120 m)
 • Batterij: Vervangbare batterij met een levensduur van 1 jaar
 • Waterbestendigheid: IP67 waterbestendigheid, wat betekent dat het apparaat bestand is tegen onderdompeling in water tot op zekere diepte en beschermd is tegen stof en vuil.
 • Compatibiliteit: De Tile Pro is compatibel met zowel Android- als Apple-apparaten, evenals spraakassistenten zoals Alexa, Google en Siri.

De Pro en Mate met elkaar vergeleken: overeenkomsten en verschillen

Zowel de Tile Pro als de Tile Mate zijn populaire Bluetooth-trackers die je helpen je waardevolle spullen te vinden. Ze hebben veel gemeenschappelijke kenmerken, maar er zijn ook enkele belangrijke verschillen.

Wat ze gemeen hebben:

 1. Ontwerp: Beide trackers hebben een handig ontwerp met een gat voor eenvoudige bevestiging aan sleutelringen, tassen en meer.
 2. Waterbestendigheid: Ze zijn beide IP67 waterbestendig, dus een beetje regen of een ongelukkige plons zal ze niet beschadigen.
 3. Compatibiliteit: Ze zijn beide compatibel met zowel Android- als Apple-apparaten en werken met spraakassistenten zoals Alexa, Google en Siri.

De verschillen:

 1. Afmetingen en gewicht: De Tile Mate is een vierkante tracker met afmetingen van 37.8mm x 37.8mm x 7.1mm en weegt slechts 8g. De Tile Pro daarentegen heeft een rechthoekig ontwerp met afmetingen van 58mm x 32mm x 7.5mm en weegt iets meer, namelijk 14g.
 2. Bereik: De Tile Mate heeft een bereik van maximaal 250 voet (76m), terwijl de Tile Pro een indrukwekkend bereik heeft van maximaal 400 voet (120m). Dat betekent dat je met de Pro je verloren items van nog verder weg kunt vinden.
 3. Batterij: De Tile Mate heeft een ingebouwde batterij die niet vervangbaar is en tot 3 jaar meegaat. De Tile Pro daarentegen heeft een vervangbare batterij die na ongeveer een jaar moet worden vervangen.
Mijn eerlijke mening
4.5

Samenvatting

In de categorie bluetooth tracker zijn er niet veel betere alternatieven dan de Tile Pro. Deze goedkope tracker is voorzien van een batterij, die je na ongeveer 1 jaar zelf kan vervangen. Het bereik van de bluetooth tracker is uitstekend. Met 120 meter heb je vaak wel voldoende bereik om spullen terug te vinden. Het koppelen van de Tile Pro werkt erg simpel. Qua adviesprijs zit er niet veel verschil tussen de Pro en Mate versie van de tracker. Het grootste verschil zit in het bereik, formaat en gewicht. De Pro versie weegt 12 gram, waar de normale Mate slechts 6 gram weegt. Niet iets om je zorgen over te maken dus! Ik kan de Tile Pro zeker aanraden.

Pros

 • Werkt met zowel iOS als Android
 • Groot bereik van 120 meter
 • Gebruikt Tile-netwerk voor breder zoeken
 • Vervangbare batterij
 • Waterbestendig (IP67)
 • Compatibel met spraakassistenten zoals Alexa, Google en Siri

Cons

 • Groter en zwaarder dan Tile Mate
 • Je moet de batterij na ongeveer een jaar vervangen
Banner Beste GPS tracker 2023 bij bol.com

Plaats een reactie